· 

AIRFRYER CAKE

Cake bakken in Airfryer

Nou ja cake... cakeje! Het is een simpele mini-uitvoering maar maxi-lekker:-) Dit is een van de eerste baksels die ik gemaakt heb in mijn Airfryer een paar jaar geleden. Ik heb iets met kleine bakspullen, dus dit blikje riep me al van verre in de winkel toe: "Koop mij, kijk mijn nou, hoe klein wil je je springvorm hebben". 

Airfryer met patat, kip en appeltaart

Dus liep ik blij met het blije blikje de winkel uit. Hij moest nog even op zijn beurt wachten want ik had de Airfryer (de Viva, dus kleinste) net aangeschaft en in het bijbehorende receptenboekje stonden (uiteraard) kip en patat. Dus, hoe gek ik ook ben op cake, de fastfood moest eerst uitgeprobeerd worden. Én het appeltaartje dat in hetzelfde boekje stond.

 

Aldus geschiedde en ik was meteen na het eerste gebruik van dit apparaat helemaal dik tevreden. Met de nadruk op dik, want als je lekkere dingen maakt die je uiteraard ook gaat opeten dan is het handig als je af en toe ook een blik (nee, niet het bakblik) werpt op dat andere apparaat: de weegschaal.

 

Gelukkig staat die bij mij op een strategische plek waardoor ik hem vrijwel nooit tegenkom. Ik houd liever mijn kleding in de gaten. Te strak betekent a) lijnen of b) maatje groter kopen. Ik ben goed in allebei, afhankelijk van mijn bui.

Ik lijk wel een mens;-)

HET RECEPT

SIMPELE CAKE UIT DE AIRFRYER (AF)

Je haalt er 4 behoorlijke punten uit (mocht je hem toch willen delen;-)

 

Een simpeler recept bestaat bijna niet denk ik: ingrediënten mengen, in het bakblikje (13 cm doorsnee) en bakken maar. Houd wel altijd in de gaten dat de ene oven/airfryer de andere niet is qua baktijden/temperatuur! Houd in de gaten dat de temperatuur van de AF 2x gewijzigd wordt!

 

Bewaren: geen probleem, voor hij is afgekoeld is ie op!

Cake plakje

INGREDIËNTEN

 • 90 gr zelfrijzend bakmeel
 • half zakje vanillesuiker
 • 2 eetlepels suiker
 • snufje zout
 • 1 klein ei
 • 50 gr roomboter, gesmolten
 • 75 ml melk

ZO MAAK JE HET

 1. verwarm de Airfryer voor op 200 gr
 2. zeef de zelfrijzend bakmeel boven een kom en roer suiker, vanillesuiker en het snufje zout erdoor
 3. klop in een andere kom het ei los en voeg de melk en gesmolten boter toe. Roer dit mengsel door de droge ingrediënten (als het beslag te dun is iets zelfrijzend bakmeel toevoegen)
 4. giet het mengsel in het bakblikje, zet dit in het mandje van de AF en bak 15 min op 180 gr en dan nog 5 min op 165 gr
 5. steek een satéprikker in de cake; als die er na 3 secenden schoon uitkomt is de cake goed en is hij boterzacht en luchtig

Cakeblik met cake en kok

Probeer de lekkere lemon curd eens bij (deze) cake:-)

 

Succes en eet smakelijk!

Pin voor later

Blog met humor over reizen, kat, eten, recepten, foto's

Reactie schrijven

Commentaren: 0