Foto

Foto · 26. juli 2020
Zwart/wit foto's inkleuren geeft je oneindig veel mogelijkheden en dus kan je je creativiteit echt inzetten. De zwart/wit foto van de glazen flessen maakte dat mijn vingers gingen jeuken; ik wilde er zo snel mogelijk mee aan de slag. Ik heb hem aan het eind wel iets 'spannender' gemaakt door de weerspiegelingen een andere kleur te geven. En gewoon in één kleur kan natuurlijk ook!

Foto · 26. april 2020
Bovenstaand 'schilderij' heb ik op een oudejaarsavond gemaakt met Photoshop. Ik had geen zin me de hele avond te ergeren aan de veel te harde knallen dus zocht ik afleiding. En die vond ik: van een maagdelijk doek naar een berglandschap in 4 uurtjes!

Foto · 18. januari 2020
Aan de meeste foto's is niets bewerkt, hooguit een randje weggesneden of het plaatje iets rechter gezet. Soms hebben we intens blauwe luchten en ziet alles er 'crispy' uit. Aan de natuur valt niets te verfraaien (als wij er een beetje af kunnen blijven tenminste;-)

Foto · 14. januari 2020
Om een Double Focus te maken heb ik van elke persoon een (liefst goede en zo scherp mogelijke) foto nodig. Recht in de lens kijkend is het mooist. Een achtergrond kan aangepast worden zodat beide foto's een mooi geheel vormen.

Foto · 13. januari 2020
Op deze pagina heb ik foto's gezet waar ik gewoon mijn fantasie op heb losgelaten. Ze zijn zonder uitzondering allemaal bewerkt, de een meer dan de ander. Het varieert van foto's die ik zelf heb geschoten, opdrachten en (gratis) stockfoto's.

Foto · 12. januari 2020
Dit is iets wat ik ooit wilde proberen maar het is inmiddels een verslaving geworden. Na eerst een en ander uitgeprobeerd te hebben heb ik een kleine lichttent en een aantal daglichtlampen aangeschaft. Deze laatste komen ook goed van pas bij portretfotografie.

Foto · 12. januari 2020
Deze vorm van fotografie is iets bijzonders in mijn ogen en past goed bij mij. Camera op statief en rustig erbij gaan zitten. Creëren van of wachten op het juiste licht samen met de scherpstelling vergen aardig wat geduld. Laat ik daar nou genoeg van bezitten;-)

Foto · 12. januari 2020
Vaak zijn oude foto's van matige tot zeer slechte kwaliteit. Het is een enorme uitdaging om er iets moois van te maken. Soms ben ik snel klaar en soms ben ik uren bezig met een foto. Maar of de restauratie nou klein of groot is, het is een van mijn meest favoriete bewerkingen.

Foto · 12. januari 2020
Elk portret vertelt een verhaal of laat een gemoedstoestand zien: plezier, ernst, misschien zelfs verdriet af en toe. Kinderen en dieren fotografeer ik het liefst als ze bezig zijn met iets. Vaak levert dit mooiere foto's op dan als geposeerd is.

Foto · 12. januari 2020
Double Exposure is een geweldige techniek om fantastische combinaties te maken. Het hangt af van wat de uiteindelijke bedoeling is en wat je wilt uitdrukken, maar er is zoveel mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een herinneringsfoto maken door iemands portret met een paar elementen uit zijn/haar leven te combineren.