Recepten

Recepten · 05. juli 2020
Wat hebben deze 3 receptjes met elkaar te maken? Nou niks, los van het feit dat ik ze alle 3 erg lekker vind. Gebakken aardappelen, zalm en ei, daar wordt ik altijd vrolijk van. En hongerig;-) Ik ben ook niet moeilijk in volgorde; een maaltijd mag van mij beginnen met het toetje en eindigen met de soep...

Recepten · 28. juni 2020
Wat ga ik eten? Mijn maag rammelt (te lang achter de computer gezeten;-) maar ik heb zo géén zin om te koken! Ik besef dat dit een luxeprobleem is, maar daarmee is het buikje niet gevuld. Als ik trek heb loopt het water in mijn mond bij alles waar ik aan denk. En hoe simpel werd het: couscous, tonijn, olijven en pesto...

Recepten · 31. mei 2020
Appeltaart, wie lust het niet? Nou ja, mijn jongste dochter bijvoorbeeld en misschien nog iemand maar los van die twee verder iedereen toch? Dit is een groot recept, waarmee ik wil zeggen dat mijn bakplaat afgeladen is. Je kunt er 20 behoorlijke stukken uit halen maar heb je een krenterige bui dan lukt 40 stukjes ook;-)

Recepten · 24. mei 2020
Zoete aardappelen, eieren, feta, mayonaise en Harissa: loopt het water al in je mond? Dit is weer een super simpel en snel te maken recept. Ik heb al eens verteld dat de zoete aardappel voor mij een volwaardige vervanger is van gewone aardappel. De smaak is anders, maar die vind ik juist heerlijk. Hoe lekker ik de gewone aardappel ook vind, de zoete heeft mijn voorkeur!

Recepten · 10. mei 2020
Nooit geweten dat sambal maken zo ontspannend is! Dit recept kreeg ik van een collega die ook graag kookt. Ze vertelde erbij dat ze meestal meteen na het maken een paar potjes kwijt is aan kinderen en vrienden. Die ervaring heb ik zelf inmiddels ook. Het is erg leuk om te maken en het deelt inderdaad lekker uit;-)

Recepten · 27. april 2020
Heerlijk kaas/uienbrood van amandelmeel. Een gerecht dat eruit ziet zoals dit maakt me altijd een beetje nerveus. Het water loopt me in de mond en ik bedenk dat de meeste mooie bruine, knapperige korstjes niet zo geschikt zijn voor mijn figuur...

Recepten · 19. april 2020
Mijn moeder maakt het vroeger regelmatig: opkloppudding. Oftewel melk (of soms yoghurt) met Saroma erdoor. Het was zoiets als een luxe armeluistoetje, maar in mijn herinnering was het zálig! En soms, heel soms, kregen we er vruchtjes uit blik en/of slagroom op. Gelukzaligheid ten top!

Recepten · 29. maart 2020
Kaaskoekjescalorieën, jammie! Ik ben gék op calorieën. En dat is best wel een dingetje want in zo ongeveer alles wat ik superlekker vind zitten die beestjes. Ze krioelen door de roomboter, versmelten in bladerdeeg en omarmen frietjes, ijs en roomsoezen...

Recepten · 14. februari 2020
De zuurpruimen onder ons herkennen het schijfje hierboven onmiddellijk. Citroen. Maar weten die zuurpruimen ook wat je allemaal met deze citrusvrucht kan doen? Hoe lekker een schijfje in je thee of ijswater is? Of een klein partje dat je uitknijpt boven je gebakken of gestoomde vis? Oké, niet iedereen is een knijperd, maar er zijn genoeg andere manieren om deze zure bom te temmen!

Recepten · 02. februari 2020
Menig kind is door de ouders op diverse manieren verleid om ze toch vooral te proeven maar op een of andere manier zijn veel mensenspruiten van mening dat ze deze knikkers maar beter kunnen ontlopen. Er bestaan kleine mensjes die zo dapper zijn om de uitdaging aan te gaan en dan ontstaat er een levenslange liefdesrelatie, maar meestal is het: "Yech, ik ga dat dus echt niet eten hoor!"

Meer weergeven