· 

GESTOLEN HUMOR

Smiley paars met felle achtergrond

Toegegeven, ik heb gestolen. Plaatjes en spreuken. Maar dat maakt me per definitie geen slecht mens, want ik heb iets achterovergedrukt ten behoeve van het algemeen genot. Dat pleit voor me, toch? En ik zal eerlijk opbiechten waar ik de gestolen waar vandaan heb. Best wel netjes voor een crimineel vind ik zelf;-) Dus klik op het betreffende plaatje als je de oorsprong van de humor wilt weten.

Spreuk oude vrouw

Pinterest is voor mij een bron van vermaak; op het gebied van ideeën voor in huis, recepten, natuur, maar zeker ook humor! Want als ik zoiets zie als de foto van de oude vrouw dan kan je me opdweilen! Ik ben inmiddels bekend met een paar mankementjes die alles te maken hebben met ooit kinderen te hebben gebaard en ouder worden.

 

Omdat ik nogal eens de spot met mezelf drijf kan je je voorstellen dat ik bij het zien en/of lezen van dit soort afbeeldingen snel een extra bak koffie zet om nog wat door te scrollen en meer te verzamelen. Mijn hoofd dreigt na 10 minuten te ploffen van alle ideeën voor blogs die ik hiervan krijg.

 

Geen idee of ik ze allemaal ooit zal schrijven maar méns, wat kan je van kijken al genieten!

MIDDELOUD

Spreuk Nederlands

Onthield ik vroeger echt alles zonder agenda? Voor zover ik me kan herinneren ben ik zo'n ding gaan gebruiken toen de dochters groot genoeg waren en ieder hun eigen kant opvlogen (maar 's avonds nog wel naar het moederlijk nest terugfladderden). Een ringband-agenda midden op tafel. 7 Weekdagen vol in het zicht en ieder had haar eigen plekje om dingen te noteren. Als je een beetje middeloud aan het worden bent is het heerlijk als je niet alles zelf meer hoeft te onthouden. En dáár zijn agenda's oorspronkelijk voor gemaakt. Ter ondersteuning van de hardwerkende, dienstbare, vaak oververmoeide en dus lichtelijk vergeetachtige vrouw/moeder/huishoudster. Zo, nu weet je het!

Tenen over de schoenen heen

Als ik lekker door de humor aan het scrollen ben en ik zie ineens een foto zoals die met de teentjes dan ben ik de eerste paar minuten niet aanspreekbaar! Herken je het: in een melige bui dingen doen die normaal gesproken niet in je op zouden komen? En vooral op plaatsen waar je het eigenlijk niet had moeten doen? Of juist wel en dan langer... Echt, als je een keer een offday hebt of je bent een beetje depresdown, kijk eens op Pinterest bij de spreuken. Ik durf te wedden dat je de wereld weer heel anders bekijkt. Vol vertrouwen en gesterkt. Je weet bijvoorbeeld ineens precies wat je gaat zeggen tegen die vervelende... (we kennen allemaal wel iemand dus vul zelf maar in). Dát doet humor met je! 

LIEFDESVERDRIET

Spreuk rumag

Ik bedoel, je zal maar liefdesverdriet hebben of, zoals wij in goed ABN plegen te zeggen: luddevedut. Dan is zo'n quote als deze wel bijzonder opbeurend. Het haalt je uit de sores; het maakt dat je je zwarte kleren in de kliko knikkert, iets sensueels aantrekt, je make-up weer op een prominente plek zet in de badkamer en je gezicht weer in de oorspronkelijke vorm ramt zodat je opnieuw op oorlogspad kunt. Dan moet je er voor het gemak maar even niet aan denken dat jij ook een 'nieuwe vriendin' kan worden;-)

 

Och, hoe zwaar hadden onze voorzaatjes het dan wel niet, zo zonder internet. Als zij luddevedut hadden dan zakte alles versneld naar een dieptepunt: lichaam en geest. Ze konden waarschijnlijk de eerste 2 jaar niet meer lachen, want quotes zoals we die tegenwoordig overal kunnen vinden, had je toen amper. Moeders en hartsvriendinnen in die tijd maakten vermoedelijk een sterk aftreksel van het meest dichtbij groeiende onkruid, serveerden die aan de verdrietige onder het roepen van de kreet: "Komt wel goed schatje!" 

Quote

Hartverwarmend, deze quote die vast en zeker levenslange vriendschappen gaat opleveren!

Quote

Deze is superfijn voor als je al een jaar aan het lijnen bent en je vindt zelf dat het fantastisch gaat!

Quote

Ja, en als je mijn rimpels, grijze haar en hangdingen wegdenkt ben ik best nog wel een jonge meid;-)

Quote

Weinig subtiel, maar wees eerlijk: hebben we een dergelijke intense gedachte niet allemaal eens gehad?


Nou, veel plezier op de sites waar de foto's op deze pagina naartoe linken. Ik besef dat ik dit eigenlijk helemaal fout doe, omdat ik jullie allemaal naar andere websites stuur en dat is precies wat websitebouwers steeds wordt ontraden. Maar je kan altijd terug komen en de rest lezen. Zo, dan denk ik dat dit blog nu wel met goed fatsoen kan worden afgesloten met iets wat mij zeer aanspreekt:

Quote

Meer lezen

Pin voor later

Blog met humor over reizen, kat, eten, recepten, foto's

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Gerda (zondag, 09 februari 2020 11:20)

    Geweldig!