· 

GRATIS WEBSITE BOUWEN

Zelf website bouwen

Heb je zin om eens iets heel anders te doen dan je altijd doet? Bouw een website! 'Ja ga jij even lekker normaal doen! Kom op hè, dat kan ik echt niet!' Ik hoor het je denken;-) Maar ik ben bloedserieus, ik roep dit niet zomaar. Je hoeft helemaal geen bedrijf te starten of blogger te worden. Je kunt er gewoon mee spelen, gratis! Want wij zijn toch zo gek op gratis???

 

De foto's die ik gebruikt heb om onderstaande voorbeelden van webpagina's te bouwen zijn gratis stockfoto's en op geen enkele wijze door mij bewerkt! Ik wil je laten zien dat er kwalitatief goed spul te downloaden is;-)

Bekijk het eens zo: als je een man ontmoet wil je hem eerst leren kennen. Geen haar op je hoofd die eraan denkt om meteen maar te gaan trouwen toch? Nou, zoiets bedoel ik ook met een website bouwen: eerst spelen! Zelf vind ik het ernstig leuk en ik denk dat een aantal van jullie dit ook geweldig gaat vinden. Even leren hoe het moet maar het is vrij intuïtief allemaal, dus is er eigenlijk geen reden waarom je geen poging zou wagen.

HOE START JE MET EEN WEBSITE?

Zelf website bouwen
IK KOOS HIER VOOR TEMPLATE 'BARCELONA' EN JIMDO VULT HEM VAST VOOR JOU, ZOALS HIER

Mijn websites bouw ik met Jimdo. Je kunt het helemaal gratis proberen. Je start met een paar pagina's die al zijn ingevuld zodat je een idee hebt van hoe het er uit zou kunnen zien en je krijgt flink wat mogelijkheden om eens lekker te ontdekken. Bijna aan het eind van dit blog geef ik stap voor stap aan hoe je start.

 

Zou je de smaak echt te pakken krijgen en er ontstaan super-ideeën in je brein dan kan je upgraden naar een betaalde versie. Pas dan ga je werken met een echte eigen domeinnaam (en hier moet je wel even goed en rustig over nadenken). Het wijst zich vanzelf, alles wordt stapsgewijs aangegeven. Eitje;-)

Zelf een website bouwen met templates
BOVENAAN DE FOTO ZIE JE DE TEMPLATES WAARUIT JE KUNT KIEZEN. ER ZIJN ER NOG VEEL MEER

Jimdo werkt met een content management systeem (CMS). Dat is een softwaretoepassing waarin je vrij simpel zelf de inhoud van je website kan beheren en je hebt er geen programmeerkennis voor nodig. Dus feitelijk start je meteen met een 'voorgekauwde' website oftewel een sjabloon/template. Je kunt meteen in het begin kiezen welk sjabloon je het leukst lijkt en die kan je dan helemaal, echt helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Kleur, indeling, op welke plek je een foto wilt hebben enz. 

GENOEG TE KIEZEN

Wil je een zijbalk net als Broodje ik? Dan kies je een sjabloon/template met een zijbalk. Wil je een foto als achtergrond? Doen! Je kunt eigen foto's gebruiken maar ook rechtenvrije Stockfoto's. Altijd rechtenvrij, niet vergeten! Een paar sites waarop meer dan voldoende gratis foto's te downloaden zijn: Pixabay en Unsplash

We gaan even door met de voorbeelden die ik hierboven al heb gegeven. De template blijft hetzelfde zodat je kunt zien hoe je die drastisch kan veranderen.

Bouw je eigen website
JE KUNT JE WEBSITE IEDER UITERLIJK GEVEN DAT JE WILT. KWESTIE VAN SPELEN TOT JE TEVREDEN BENT

De grijze achtergrond is verder aan te pasen door er een foto aan toe te voegen. Hieronder zie je hoe dat gaat. In het menu ga je naar 'Achtergrond' en dan krijg je bovenin op je monitor diverse opties waaronder 'foto toevoegen'. Je kunt dan een opgeslagen foto uploaden en kijken hoe dat staat. Die foto is dan nog wat te manipuleren zodat je de beste layout krijgt.

Zelf een website bouwen met Jimdo
JE ZIET BOVENIN 2 FOTO'S DIE IK GEÜPLOAD HAD OM TE PROBEREN
Website bouwen met Jimdo
DE GRIJZE ACHTERGROND TE SOMBER VOOR JOUW ONTWERP? WEG ERMEE DAN!

LATEN WE EENS GEK DOEN!

We willen dat iedereen vrolijk wordt van de website en knallen er een totaal andere sfeer in! Let's go YELLOW! Ik zoek tussendoor even snel wat foto's op Pixabay en Unsplash (die laatste heeft veel verticale foto's). Je typt daar 'geel' of 'yellow' in en je krijgt zoooooveel mogelijkheden te zien! Om ze te downloaden hoef je je alleen maar gratis te registreren.

Bouw je eigen website met Jimdo
GRATIS FOTO'S OP EEN GRATIS WEBSITE! EN DAN HEB IK NOG NIET EENS ÁLLES AANGEPAST!

Stel je wilt een tandartspraktijk beginnen. (Waarom een tandartspraktijk? Nou gewoon, ik kwam de foto van de tandenborstel tegen toen ik zocht op 'groen' en ik vond hem mooi als achtergrond). Snel een logo en een tandartsfoto erbij gezocht (allemaal gratis stockfoto's). Is dit leuk of is dit leuk:-D

Zelf een website bouwen met Jimdo
HIER HEB IK OOK DE KLEUR EN TEKST VAN DE BUTTONS AANGEPAST

NIETS IS TE GEK

Als liefhebber van fotografie en fotobewerking geef ik het laatste voorbeeld een passend uiterlijk. Ook hier gebruik ik gratis stockfoto's. Zelf houd ik van rust maar je kunt een knallende website maken vol bloemetjes of zo. Jij speelt dus jij bepaalt!

Met Jimdo je eigen website bouwen
ALLE FOTO'S, INCLUSIEF DE CAMERALENS ALS LOGO, ZIJN GRATIS STOCKFOTO'S
Bouw je eigen website met Jimdo
JE KUNT ZELFS ZIEN HOE HET ER OP EEN MOBIELTJE UITZIET

Boven de foto's zie je steeds een zwarte balk. die krijg je in beeld als je klikt op 'Bekijk als bezoeker', helemaal onderaan. Een echte bezoeker krijgt die balk niet te zien, maar hij geeft jou een paar opties: 'Mobiel verticaal', Mobiel horizontaal' en 'Computer'. Zo kan je bekijken of je website er op een telefoon ook mooi uitziet. Ben je tevreden dan kan je links bovenin 'Terug naar je site' om er verder aan te werken.

 

Bij Jimdo kan je kiezen tussen 2 systemen: Creator en Dolphin. De laatste is wat duurder mocht je willen upgraden naar een betaalde versie. Creator is lastig te vinden op internet maar ik zal hieronder stap voor stap uitleggen hoe je er komt.

 

Als je het gaat proberen: VEEL PLEZIER!

STARTEN MET EEN GRATIS WEBSITE

  1. Gebruik deze link naar Jimdo Creator:  https://register.jimdo.com/en/
  2. Klik op Blog/'Create Blog' (rechts)
  3. Klik links bovenin op 'Health & Wellness'
  4. Klik rechtsonder op 'Let’s go'
  5. Kies bijvoorbeeld template 'Barcelona' (later kan je altijd een ander template kiezen)
  6. Kies rechts voor 'Free' en 'Get Started'

Nu zou je op de juiste Creatorpagina moeten zitten;-)

 

Jimdo heeft trouwens ook hele duidelijke Tips & Tricks, mocht je ze nodig hebben.

Nou vooruit, als vrolijke afsluiter toch maar een bloemetjeswebsite;-) De lijn in het midden zie je normaal niet omdat de achtergrond op de website niet meebeweegt. Ik wilde hier een hele pagina laten zien (bovenstaande foto's laten allemaal een halve pagina zien) en moest dus 2 foto's aan elkaar 'plakken'. Wel gaaf hè, die kleuren?

Zelf een website bouwen met Jimdo

BewaarPin

Pin om te bewaren over zelf een website bouwen

Reactie schrijven

Commentaren: 0