· 

IK LIG HIER!

Zwarte kater

Als je een huisdier hebt dan heb je eigenlijk altijd wel een speciaal plekje waar ze lekker kunnen liggen. Hun eigen bed of nest of holletje of noem maar op. Lekker warm voor ze en zó gezellig voor ons om naar te kijken als ze opgerold liggen te slapen. Ja, behalve als ze naast al die eigen plekjes ook bezit nemen van jouw stoel, kussen, bed, schoot, toetsenbord enz.

Stripverhaal zwarte kater

Met name katten zijn daar errrrrug goed in! Wat is dat toch dat zo'n harig monster in je leven komt en dan ook nog eens de regie in huis volledig overneemt? Dat één en dezelfde blik in die mooie ogen je kan zeggen dat hij toch wel heel erg lief is maar ook dat je het lef niet moet hebben om hem van zijn plekje te jagen. Of het nou zijn eigen mandje is of jouw stoel. Of het nou de vensterbank is of midden in jouw looppad als je druk bent.

Zwarte kater in mandje met smiley

Ik bedoel, ze lijken ook de beste smoezen te kunnen bedenken om maar lui te liggen. Althans, mijn Jochie wel. Ik denk dat hij nooit heeft geleerd hoe hij moet spelen, want dat doet hij amper, wat ik ook probeer. Of misschien is zijn leven als straatkat zo heftig geweest dat hij nu enorm in zijn sas is met elk ligplekje dat hij maar tegenkomt.

 

Soms vraag ik: "Zo vent, lig je alweer?" En geloof me of niet, de blik in zijn ogen vertelt me de perfecte smoes. En ik trap er in, keer op keer! Ik klets trouwens wat af tegen hem. Maar ik klets ook veel in mezelf. Heb blijkbaar een 'kletsgen'.

WERKVERDELING

Kat in hangmandje van krabpaal

Omdat mijn mooie kater zo graag slaapt en elk plekje zo enorm waardeert heeft hij natuurlijk, in tegenstelling tot mijzelf, meerdere rustplekken gekregen.

 

Zo langzamerhand moeten we toch eens gaan praten over het delen van de woonlasten, want de situatie is momenteel niet echt meer in balans. We hadden een afspraak: ik werk en hij past op het huis en dat probeert hij ook maar kom op zeg, slapend rijk worden willen we allemaal wel! En als ik dat tegen hem zeg dan krijg ik een kopje. Of twee. Of tien...

 

Punt is dat hij mij snapt, dat weet ik zeker! Hij weet feilloos wat ik bedoel en past zijn strategie daarop aan;-)

Kat in mandje wit

Nou moet ik zeggen dat hij vrijwel altijd meteen gebruik maakt van alles wat donzig, zacht, fluffy en aaibaar is. Wat dat betreft is hij absoluut niet kieskeurig. Misschien komt dat juist doordat hij alles direct bekijkt als potentiële slaapmogelijkheid.

 

Neem nou de witte 'iglo'. Hij lag nooit 'overdekt', maar hoppa, geen enkel probleem. Komen, zien, liggen, triomfantelijke blik, slapen. Altijd in die volgorde. 

 

Hij ligt graag op zijn zij en wil nog wel eens rekken en woelen dus ik heb de iglo moeten verankeren aan de vensterbank. Maar... alles voor de kat hè?  En als ik dan heerlijk op mijn eigen plekje hang en ik zie dat tevreden koppie dan ben ik blij dat ík die iglo zo leuk vond;-)

 

Wij mensen zijn wat dat betreft af en toe best gek: kopen iets voor kat of hond omdat wíj dat zo leuk vinden of omdat wíj denken dat ze iets heel erg lekker zullen vinden. Nou ja, dan maar gek!

ONEERBAAR VOORSTEL

kater op krabpaal bij het raam

Wij personeel hebben vaak de gewoonte om dingen te wassen. Zo ook de behuizing van onze geliefde aanbeden haarbalen. En dan kan maar zo het volgende gebeuren: de back-up-iglo wordt gemeden alsof er een dooie ijsbeer in ligt. Echt serieus, die kat van mij trekt dan een postzegel alsof alle goden van heel Scandinavië hem een oneerbaar voorstel hebben gedaan.

 

En ik maar zeggen dat hij blij moet zijn met zijn vakantie-iglo. Dat hij eigenlijk een verwend schoffie is als hij er geen gebruik van maakt. En weet je? Ik denk dat als hij kon praten hij gezegd zou hebben: "Weet je personeel, als jij die belachelijke, witte, pluizige vensterbankverstopper nou zo geweldig vindt dan ga je er toch lekker zelf in liggen? Ik zal wel op je neerkijken!" 

 

Nou, en dan kan je hoog of laag springen, het kattenbeest peinst er niet over om zijn vakantiewoning te betrekken. Hij wacht wel tot de andere gewassen is... 

 

En als je die dan schoon en droog aanbiedt dan is de kans ook nog eens heel groot dat ook dát niet naar mijnheer zijn zin is. Dat hij ineens wekenlang kiest voor een heel andere ligplek. Enig idee hoeveel ruimte die ongebruikte mandjes innemen in mijn kast???

Meer kat;-)

Pin voor later

Blog met humor over reizen, kat, eten, recepten, foto's

Reactie schrijven

Commentaren: 0