· 

JOCHIE

Zwarte kater Jochie

Hij kwam in 2014 in mijn leven. Pats, boem, verliefd. Tot over mijn oren! Tot over mijn alles! Dat kan. Je kunt een ongelofelijke klik hebben met een dier. Ik bedoel: je kunt van alle dieren houden, maar soms gebeurt het dat je niets te wensen of te vertellen hebt. Je bent meteen hoteldebotel van die ene. Probeer er ook maar niet achter te komen waarom dat is en hoe het kan. Zo werkt het vaak, je zult het vast herkennen;-)

HOE HET ZO KWAM

Jochie was een jaar of vijf (geschat door de dierenarts) toen een lieve dame in de provincie Utrecht hem gewond buiten zag lopen. Zij heeft ervoor gezorgd dat hij in goede handen terecht kwam. De volgorde: dierenarts / achterpoot geamputeerd / via Stichting Jasmijn in Zeist voor revalidatie geplaatst bij mijn dochter in haar speciale kattenkamer / ondergetekende ontmoet / ondergetekende van slag want zij wilde geen huisdieren meer / ondergetekende gezwicht (waar niet veel voor nodig was) / straatkat heeft warm nest gevonden. Met speciale dank aan de lieve dame uit de provincie Utrecht!  

Kat in mandje met iPad en iMac

Kattenliefhebbers zullen meteen begrijpen wat ik bedoel als ik zeg dat ik niks meer te vertellen heb in huis. Ik werd gedegradeerd (van zelfstandige vrouw die aan niemand verantwoording hoefde af te leggen) tot personeel. En dan ook nog eens van een harig type van het mannelijk geslacht! Had je me dit een jaar eerder verteld dan had ik je hartelijk en enigszins smalend uitgelachen. Dan zou ik je verteld hebben dat ik mannen heel leuk vind maar niet meer om te verzorgen. Dat had ik achter de rug. Dat nooit meer. Punt....! Nou ja, klein puntje dan, want toen kwam Jochie. En als je eenmaal verliefd bent dan maak je er ook geen punt meer van: je schaft aan wat nodig is voor een koninklijk verblijf, neemt zelf genoegen met minder ruimte in huis (want zijne koninklijke hoogheid wil wel liggen waar hij wil en niet waar het makkelijk is voor mij. Uiteraard. Had ik het anders verwacht dan?

Zwarte kater ligt lui in zijn mandje

EN WE NOEMEN HEM...

Toen hij bij mij kwam werd hij King genoemd. Ik weet niet wie hem die naam had gegeven, maar mijn dochter noemde hem vaak 'Jochie' en dat vond ik veel beter bij hem passen. Ik heb de nieuwe naam doorgegeven aan de dierenarts en die riep ons bij een katten-APK uit de wachtkamer met de volgende woorden: "King Jochie is aan de beurt". Jochie spitste zijn oortjes want hij voelde zich kennelijk plezierig aangesproken;-) Daaruit blijkt dat ik een echte KK in huis had gehaald: een KapsonesKat dus! En nu? Ik heb geloof ik honderd naampjes voor hem en hij luistert gewoon overal naar. Als zijn eten, drinken, schone kattenbak, krabpalen en lekkere ligplekjes maar voor hem klaar staan. 

Zwarte kat in mandje

ME AND MY SHADOW

Het leuke aan dit vorstelijke heerschap is dat hij vanaf dag 1 heeft besloten mijn schaduw te zijn. Dat heb ik dan wel weer: een 'royal shadow', een 'ombre royale', een 'königlicher Schatten'. Die zich voor de rest niets aantrekt van wat ík wil. Die vindt dat hij het volste recht heeft om al vanaf dag 1 de koers te bepalen in huis. Die denkt dat hij veel beter weet dan ik wanneer het etenstijd is. Die denkt dat ik onder géén beding alleen in de badkamer mag zijn. Maar die ook vindt dat hij me uitbundig moet begroeten als ik thuiskom. En die mijn schoot verkiest boven alle andere ligplekjes in huis. Die 's nachts altijd zó gaat liggen dat hij me doorlopend in de gaten kan houden. 

 

Ik ben dus nog steeds verliefd. Heel erg. Bijzonder veel heleboel niet te beschrijven erg<3  

Meer kat;-)

Pin voor later

Blog met humor over reizen, kat, eten, recepten, foto's

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Gerda (zondag, 19 januari 2020 21:39)

    Gefeliciteerd met de start van Broodjeik! Kan niet leuker beginnen dan met het verhaal van zkh Jochie �

  • #2

    Siny (maandag, 20 januari 2020 13:22)

    Dank Gerda! Kan je voorstellen hoe leuk al mijn dagen zijn met dit kereltje:-D