· 

KAAS/UIENBROOD VAN AMANDELMEEL

kaas-uien-amandelmeel-brood

Een gerecht dat eruit ziet zoals dit maakt me altijd een beetje nerveus. Het water loopt me in de mond en ik bedenk dat de meeste mooie bruine, knapperige korstjes niet zo geschikt zijn voor mijn figuur. Maar goed, dat gedacht hebbende heb ik het recept toch bewaard en het duurde niet lang voor ik het gemaakt had. Ik moest wel want mijn amandelmeel dreigde over de datum te raken en dat willen we niet natuurlijk!

Het recept vond ik, je raadt het natuurlijk al, op Pinterest. Het is een koolhydraatarm gerecht en het was een pin van Lowcarbchef. Zoals ik al eerder gezegd heb is koolhydraatarm eten in mijn opinie geen dieet maar een levenswijze. Je eet de lekkerste dingen en dat wil iedereen toch? Laten we meteen het recept er maar ingooien, des te eerder kan je gaan bakken;-)

kaas-uien-amandelmeel-brood

HET RECEPT

KAAS/UIENBROOD VAN AMANDELMEEL

INGREDIËNTEN

  • 70 gr amandelmeel
  • 50 gr roomkaas
  • 75 gr geraspte kaas
  • 25 gr gesmolten boter
  • 3 eieren
  • 2 kleine uien, fijngesneden
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

ZO MAAK JE HET

  1. Heteluchtoven voorverwarmen op 170 gr
  2. Meng eieren, gesmolten boter, roomkaas en zout
  3. Voeg al roerend amandelmeel, bakpoeder, kaas en ui toe (bewaar een halve ui en wat geraspte kaas voor de bovenkant van het brood)
  4. Schenk het beslag in een ingevette cakevorm of vierkante bakvorm
  5. Strooi de overgebleven uien en kaas eroverheen
  6. Bak het brood 35-40 min (mijn oven deed er 25 min over, dus even opletten). Mooi bruin? Klaar!

EET ZE!

kaas-uien-amandelmeel-brood

BewaarPin

Kaas-uien-brood-amandelmeel

Reactie schrijven

Commentaren: 0