· 

KATTEKOP ZONDER N

Zwarte kater kijkt scheel met wesp op zijn neus

Heb jij dat ook, dat je nog steeds woorden tegenkomt waarvan je de oude spelling mooier vindt? Ik heb dat regelmatig en beland dan in een soort rebellie. Misschien stof voor een heel blog, maar nu gebruik ik katte(n)kop zonder extra n; dus gewoon zoals het uitgesproken wordt. Waarom? Omdat het míjn kat is, míjn gesproken en geschreven woord en dus gewoon míjn keuze. Simpel!

Mijn eigenwijze zwarte kater in de zon op het balkon

Mijn stoere vent heeft diverse kattekopuitdrukkkingen. Hij kan heel lodderig uit z'n ogen kijken maar ook heel fel of vaak ook 'boevig' zoals ik dat zelf noem. Net als bij een kind kan de houding en de blik in zijn ogen ineens iets zeggen als: "Even kijken wat op dit moment het meest irritante is wat ik kan uitvreten. En dat ga ik dan meteen ten uitvoer brengen".

 

Als personeel zijn wij natuurlijk supergoed in het interpreteren van alle kopuitdrukkingen van onze tijgers. Kijk je eigen foto's maar eens na: je kunt overal tekst bij bedenken. Zelf zou ik best af en toe ín zijn koppie willen kijken of zijn gedachten dezelfde zijn als die van mij. Misschien zit ik er wel helemaal naast met de balkonfoto hierboven. Misschien zat hij gewoon een plan te bedenken om zijn natvoer vroeger te krijgen dan in de namiddag. Dat houdt hem namelijk regelmatig bezig.

FOTOMODEL

Afbeelding kat op zak kattengrind

Mijn Jochie wordt een soort van verlegen als ik weer eens via een camera naar hem zit te staren. Maar ja, soms moet ik veeeeel geduld hebben voor deze knapperd in beweging komt. Hij is een beetje boel lui namelijk.

 

Hij doet werkelijk amper spannende dingen dus voor mij als personeel is het een kwestie van creatief zijn om toch een soort van 'beroemdheid' van hem te maken. Niet dat hij daarom vraagt maar wat moet ík anders met mijn vrije tijd doen?

Kat wil op schoot

Dit vind ik nog steeds een goed voorbeeld van hoe mijn kat onopvallend probeert duidelijk te maken wat hij wil. Óf op schoot. Óf ik uit de stoel en hij erop. Simpel. Duidelijk. En hoe doen we dat dan? Dan gaan we op een bankje zitten staren naar het personeel. En maar staren... niet af laten leiden, gewoon staren... Niks niet subtiel, doen we niet aan. Meteen je punt duidelijk maken. Staren dus...

 

En als je de aandacht hebt getrokken dan snel wegkijken zodat het net lijkt alsof je je zin niet zit door te drijven. Ik moet je zeggen: bij mij werkt dit fantastisch (en hij weet dat). Ik vind dit echt heel ontzettend superschattig en aandoenlijk! Túúrlijk mag hij dan op schoot! Tuurlijk mag hij nu even op de stoel! Dat had ook allemaal gemogen zonder dat theater maar dat weet híj dan weer niet;-) Alhoewel...

 

Deze blik in zijn ogen noem ik de 'Garfieldblik'. Van die halve oogjes die suggereren dat het hem allemaal niks kan schelen. Dat ie echt niks van me nodig heeft. Dat ie daar gewoon zit te zitten zonder bijbedoelingen. Ik zie hem in gedachten dan fluitend naar het plafond kijken. Zo van: "Ik zit hier helemaal niet al een hele tijd te wachten tot jij eens uit die stoel opstaat hoor!!!" Geweldig!

 

 

 

SCHOOT EN BED

Zwarte kater ligt in mandje op de bank

Hierboven gaf ik al aan dat dit heerschap lui is. Althans, zo noem ik het maar misschien is hij wel een intelligente denker in plaats van een doener. Dat zal ik nooit weten maar ik heb er geen moeite mee om hem te respecteren zoals hij is: een schat van een kattekop met een nog steeds groeiend knuffelgehalte. Hij is geen schootkat; nou ja, zolang het míjn schoot is vindt hij het wel prettig.

 

Vroeger hadden we een kater die gespecialiseerd was in stiekem op schoten kruipen, van wie die schoot ook was. Maakte hem niet uit: als Gijsje maar 'op' kon! Echt, zodra iemand op bezoek kwam zag je hem denken: "Jaaa, die is gaaf! Lang niet zo'n mooie schoot gezien!". Verreweg de meeste mensen vonden Gijs op schoot wel gezellig en het resultaat was dat menig bezoeker vrij kreupel de deur uit ging van het lange zitten in een houding!

Kat doet mens na met tong uitsteken

Ik moet toegeven dat mijn Jochie dankbaar alle ligplekjes benut die ik voor hem maak, al is vaak een plek waar ik zelf graag zit of lig ook zijn favoriet. Tweederde van de breedte van mijn bed vindt hij een minimum om goed uitgeslapen te zijn de volgende ochtend. Als ik dan krakend mijn eenderde deel verlaat en ik zie hem zich soepel uitrekken dan roep ik wel eens dat hij in het vervolg mag kiezen uit zijn eigen 25 ligplekken, maar zodra hij zich 's avonds weer meldt met zo'n blik van: "Sellie hè, zo samen", dan gooi ik al mijn voornemens overbed, eeeh -boord.

 

De leukste foto's maak ik trouwens terwijl hij zich ligt te wassen. Vaak zet ik mijn camera dan op 'burst': 1x knop indrukken = 10 foto's. Als je dan later gaat kijken wat je geschoten hebt kom je drieduizend bewogen exemplaren tegen maar meestal ook een paar geinige toevalstreffers zoals deze hierboven;-) Echt, die moeite wordt ruimschoots beloond!

IN DE WEG LIGGEN

Kat ligt op balkon

Wat hij ook heel erg goed kan is in de weg liggen. En niet zomaar een klein beetje, met de punt van zijn staart bijvoorbeeld. Nee, volledig breeduit, niet te missen in de weg.

 

En dan de ogen in dat kattekopje hè? "Hee, hallo, ik heb de indruk dat je naar binnen wilt? Best wel een beetje sneu dat ik hier nou lig hè? Hoe ga je dat oplossen denk je, want ik wijk geen millimeter. Doe maar niet zoals laatst toen je een te grote stap nam en bijna met je hete koffie op je personeelsplaat ging!"

 

Heerlijk, een kat in huis;-)

ZUCHT.....

Pin voor later

Kattekop zwarte kater blog

Reactie schrijven

Commentaren: 0