· 

LIEFDE VOOR ZUID-AFRIKA (gastblog)

Vakantiehuis in Zuid-Afrika

Goed nieuws: ik ben volledig toerekeningsvatbaar en er hoeft geen busje voor me besteld te worden: de grote mysterieuze liefde die ik voel voor Zuid-Afrika bestaat echt en wat vínd ik het daarom leuk dat Jolande van der Wijst dit gastblog wilde schrijven! Voor mij pure herkenning en voor jullie als lezer een geruststelling dat ik best redelijk normaal ben verder;-) Lees hieronder haar verhaal en dat mooie huis hierboven? Dat is in bepaalde periodes te huur; meer informatie daarover vind je aan het eind van dit blog!

LIEFDE 💓 VOOR ZUID-AFRIKA

31 December is voor velen een speciale dag. Voor mij ook al jaren. Ik ben geboren in Nederland, ik woon in Nederland en ik hou van Nederland. Maar elk jaar op 31 december mag ik naar huis, mijn thuis, Zuid-Afrika voor weer een paar maanden. Hoe kan dat nu zal je denken.

Kudde olifanten in Zuid-Afrika

ONVERWACHT OP REIS

Hangbrug in de wildernis Zuid-Afrika

In 2003 waren mijn man Rob en ik op een verjaardag waar we goede kennis en latere vriendin Jeannette spraken. Ze vertelde dat ze een rondreis ging maken door Zuid-Afrika.

 

Ik vroeg haar om veel foto’s te maken en of ik die dan mocht zien. Vertelde haar dat het van kinds af aan een droom van mij was om naar Afrika te gaan. Waarom dat was wist ik niet precies. De mensen, de hutjes, de dieren misschien.

 

Ik dacht  niet er ooit te komen, maar Rob vroeg  later in de auto op weg naar huis of ik niet met Jeannette mee wilde. Dacht dat hij  een grapje maakte.

 

Om een lang verhaal kort te maken, ik ben gegaan. Samen met Jeannette de rondreis gemaakt vanaf Johannesburg naar Kaapstad, vier weken lang met een klein gezelschap. Dat is een van de beste dingen die ik ooit gedaan heb.

 

Ik heb van de eerste minuut tot de laatste minuut genoten. Vier  weken lang was het  één groot feest. Het was als thuiskomen: de geur, de mensen, de dieren, de kleuren, de variatie van landschappen, bossen, ruwe kust,  woestijn, bergen, het laagland; ik zat met mijn neus tegen het raam geplakt!

Vegetatie op rotsen in Zuid-Afrika

De vier weken vlogen voorbij en dan is er die laatste dag. Ik ben niet iemand die snel huilt, maar toen we met het vliegtuig opstegen heb ik zó gehuild, omdat ik dacht dit nooit meer te zullen zien.

 

Het mooie Afrika. Dan denk je: 'Dat is even en dat gaat wel weer over'.  Niet dus.

 

Het was zo erg dat ik alleen maar op de bank zat met de foto’s in mijn hand. Ik baalde van mezelf. Rob dacht dat ik een andere liefde had gevonden.

 

Ik moest het toegeven, geen persoon maar een land waar ik verliefd op ben geworden: Zuid Afrika.

 

Door mijn verhalen zijn Rob en ik terug gegaan naar Afrika en een rondreis gemaakt door Namibië, Botswana, Zambia en een klein stukje Zuid-Afrika en het was weer een prachtige reis.

 

Maar het was geen Zuid-Afrika dus weer sparen om nogmaals dit laatste land te beleven.

 

Ook Rob vond het prachtig. We hielden ons voor dat vakantie altijd wel leuk was maar het gewone leven, is dat ook zo mooi?

Om dat uit te zoeken ben ik in 2008 alleen naar Zuid-Afrika terug gegaan om vrijwilligerswerk te gaan doen met dieren, speciaal de Vervet Monkey. Voor drie maanden. Weg van huis, van man en kind en mijn eigen dieren. Het was inderdaad anders dan een vakantie en er gebeurden ook veel minder leuke dingen. Ik leerde daar dat de mentaliteit van de  Afrikaners wel heel anders is als die van Nederlanders maar ook hoeveel ik van Rob hield!

 

Maar mede door de aapjes en de andere dieren, de jonge studenten en het land en al het moois ging de liefde niet over.

DROMEN ZIJN NIET ALTIJD BEDROG

Giraffen en zebra's in tuin in Zuid-Afrika

Om mijn droom werkelijkheid te laten worden hebben we wat offers moeten brengen, maar het is het meer dan waard geweest. Wij hebben in 2009 een prachtig huis kunnen kopen op een fantastische plek. Eerst als een vakantiehuis en nu sinds 5 jaar zijn we een kleine 5 maanden per jaar op ons stekkie. Onze zoon en zijn vriendin, familie, vrienden en kennissen hebben we onze droom mogen laten zien.

Waterbok drinkt uit vijver in tuin in Zuid-Afrika

Hier waar de zon bijna altijd schijnt, de giraffen en zebra’s langs ons huis wandelen en de vogels en krekels nooit stil zijn.

 

Ons knusse huis  met zijn grasdak met het zwembadje er bij. Waar ik, maar ik denk eenieder die er is geweest, de liefde heeft gevoeld van het mooie Zuid-Afrika! 

 

 

Jolande vd Wijst

Tot zover Jolande's blog. Mooi hè? Dan nog even over hun huis: als Jolande en Rob in Nederland zijn is hun schitterende plekje daarginds te huur. Hieronder vind je een diavoorstelling met daarin nog een paar foto's van het interieur van het huis. Als je belangstelling hebt en wat meer wilt weten dan kan je via de button naar hun Facebookpagina van het Vakantiehuis.

BewaarPin

Zuid-Afrika blog

Reactie schrijven

Commentaren: 0