· 

3 KLEINE RECEPTEN (voor 1 persoon)

Gebakken aardappelen, sla met zalm en zalmomelet

Wat hebben deze 3 receptjes met elkaar te maken? Nou niks, los van het feit dat ik ze alle 3 erg lekker vind. Gebakken aardappelen, zalm en ei, daar wordt ik heel vrolijk van. En hongerig;-) Ik ben ook niet moeilijk in volgorde; een maaltijd mag van mij beginnen met het toetje en eindigen met de soep. Je snapt al dat ik ook helemaal niet van de etiquette ben. 

 

Ik drink rode wijn bij vis als ik daar zin in heb en witte wijn bij rundvlees. Nou drink ik in totaal zo'n 3 glazen wijn per jaar maar mijn punt is vast duidelijk zo. Buiten dat kan ik me echt wel braaf en keurig gedragen hoor en ben geen kannibaal, maar al die bedachte regeltjes... sla mij maar over:-D

 

Meteen maar door naar het lekkers dan?

AARDAPPELS IN ROZEMARIJNOLIE

INGREDIËNTEN

  • 3 gekookte aardappelen
  • flinke scheut olijfolie
  • verse of gedroogde rozemarijn
  • kleine ui, gesnipperd
  • zout en peper

ZO MAAK JE HET

  1. Verwarm de oven voor op 180 gr
  2. Meng de olijfolie met de ui, rozemarijn, peper en zout. Zet even weg
  3. Leg de gekookte aardappels op bakpapier op de bakplaat en prak ze een beetje
  4. Druppel het oliemengsel eroverheen
  5. Bak de aardappels 15 minuten, controleer ze dan en geef ze nog een paar minuten tot ze bruinen

Done, klaar, gepiept!

Gebakken aardappels in rozemarijnolie

SLASCHUITJES MET ZALM

INGREDIËNTEN

  • Little Gem (kleine kropjes jonge Romeinse sla, maar witlofschuitjes zijn ook heerlijk hierbij)
  • 200 gr zalm (zelf gegaard in airfryer, oven of koekenpan)
  • 4 el olijfolie
  • 2 el milde mosterd
  • 2 tl honing
  • granaatappelpitten**

ZO MAAK JE HET

  1. Meng olijfolie, honing en mosterd en zet even weg
  2. Maak de slablaadjes los en schik ze op een bord
  3. Leg op elk blad wat zalm
  4. Sprenkel de dressing eroverheen
  5. Maak het af met de granaatappelpitten
Sla, zalm, honing, mosterd, granaatappel

** Ik had de pitten zelf uit de granaatappel 'gemept'. Als gevolg daarvan leek mijn aanrecht een bloederig slagveld. De pitjes koop ik in het vervolg dus kant en klaar;-)


OMELET MET SPINAZIE EN ZALM (dank collega! :-)

INGREDIËNTEN

  • 3 eieren
  • eetlepel kwark of yoghurt
  • peper en zout
  • flinke handvol verse spinazie
  • 50 gr roomkaas
  • 100 gr gerookte zalm

ZO MAAK JE HET

  1. Eieren klutsen met de kwark of yoghurt
  2. Voeg naar smaak peper en zout toe
  3. Bak de spinazie in een beetje olie tot ze geslonken is
  4. Eimengsel erbij, deksel op de pan en laten bakken/stoven tot het ei gestold is
  5. De helft insmeren met roomkaas
  6. Zalm erop en dubbel klappen
Omelet, spinazie, zalm, roomkaas

Voor nog meer smaak kan je roomkaas met kruiden nemen.

Salade erbij en je hebt een perfect maal!


Meer recepten

BewaarPin

Eenpersoons recepten 3x

Reactie schrijven

Commentaren: 0