· 

ONTPLOFT SCHAAMHAAR

Haren in de kleuren paars, oranje, geel, roze, blauw

Laatst liep ik door de supermarkt en hoorde opeens achter me iemand zachtjes roepen: "Oma, oma"! Ik draaide me om en zag een klein tenger Aziatisch ogend dametje, misschien iets jonger dan ik. In gebarentaal vroeg ze me hoe ze appels moest wegen. In gebarentaal heb ik het haar voorgedaan. Ze straalde, boog een beetje als dank onder het uiten van de woorden: "Oma, oma”. Kennelijk gaat ze ervan uit dat elke grijsharige vrouw met rimpeltjes reageert als zij ze aanspreekt met oma. Heerlijk!

Gekleurde poppetjes paars lila purper

BLAUWSHAMPOO

Leuk dat ook veel jonge vrouwen hun haar grijs (laten) kleuren, goede smaak dames! Alleen vertelde mijn kapster Martina me laatst dat het grijs verven van andere kleuren haar niet haar meest favoriete werkje is. Het schijnt nogal eens voor te komen dat de geplande kleur anders uitvalt dan de bedoeling was. Nooit geweten! Gelukkig is ze van het type dat goede uitleg vooraf geeft! Als je geen risico wilt lopen kan je maar beter wachten tot de natuur jou de kleur grijs geeft die bij je past.

Vrouw met blauw kapsel

Toen mijn hoofd uiteindelijk volledig grijs was ben ik begonnen met de befaamde ‘blauwshampoo’. Het mocht wel wat meer ‘zilverachtig’ worden. Dat gebeurde in eerste instantie ook maar naarmate ik het langer gebruikte werd mijn haar steeds blauwer.

 

Nou vind ik blauw op zich een mooie kleur maar ik was toch echt tevreden met mijn 50 tinten grijs. Nu gebruik ik het af en toe; ik wissel het af met een neutrale shampoo. Ik hoop dat ik er lang plezier van heb want ik ben in mijn leven nogal eens gewisseld van hoofdtooi.

 

Ik heb altijd vrij impulsief gedaan wat ik zelf leuk vond en dat doe ik nog steeds. Nooit spijt van gehad ook. Het is niet zo mijn ding om slaafs te doen wat anderen vinden dat ik zou moeten doen. Je eigen plan trekken is heerlijk al heb ik zeker mijn grenzen. Daar loop ik dan ook af en toe tegenaan maar ach, zolang het mijn eigen grenzen zijn...

 

Op zich hoef ik niet zo nodig in het middelpunt van de belangstelling te staan, dus 50 tinten grijs vind ik mooi maar 50 tinten blauw ga je echt niet meemaken;-) Uren bezig zijn met mijn kapsel is ook niet aan mij besteed. ‘s Ochtends wil ik er 5 minuten aan frunniken en dan moet het de rest van de dag goed blijven zitten. Dat lukt aardig met mijn huidige korte modelletje, een ‘nootje’ mud of pasta en een klein beetje lak. Als er een bui regen overheen golft sla ik het in model en het zit weer goed. 

VERLIEFDE POEDEL

Poedel, wit, verliefd, lachen

Ah, vroeger was dat toch een groter probleem. Crisis, vooral toen ik mijn haar permanentte en het was regenachtig weer... drama! Herken je het? Krulletjes allemaal in model, een half uur mee bezig geweest. 3 Seconden buiten en whoep whoep whoep: kroes, kroes, kroes! Menig poedel heeft me verliefd aangestaard in die tijd. Nu krijg ik alleen nog aandacht van vuilnisbakkies die zich herkennen in mijn kapsel;-)

 

Lang haar heb ik altijd mooi gevonden en ik heb ook een paar serieuze pogingen ondernomen om het te laten groeien. Langer dan op de schouder is nooit gelukt. Op een of andere manier mis ik een gen in mijn lijf dat kan zorgen voor de haardos die ik graag zou willen. Maar ach, een kort koppie staat altijd goed en ik ben snel klaar met verzorgen. Zo, voorlopig genoeg gezegd over mijn haartjes:-)

VLASSIG EN DUN

Schets met verf van oog en wenkbrauw

O wacht, ik heb nog wel een klein dingetje. Of liever gezegd twee kleine dingetjes. Raad eens wat: het ziet er warrig uit en ze zitten niet op de goede hoogte.

 

Ze zijn vlassig en  weigeren zich te laten dwingen in een bepaalde richting. Ze zijn in de loop der jaren wat dunner geworden en ik geef eerlijk toe: daar ben ik ooit zelf mee gestart. Juist, mijn wenkbrauwen!

 

Toen ik nog vrij jong was ben ik begonnen met epileren. Iedereen deed het en ik had een zeer legitieme reden om het ook te doen. Wat ik had leek namelijk in niets op wenkbrauwen en eigenlijk weet ik ook niks ter vergelijking. Als ik toen mijn dochters al had gehad zouden zij het hebben omschreven als ‘ontploft schaamhaar’. En wie wil dat nou boven haar ogen? Precies! Dus pincet en vergroot-spiegel erbij en aan de slag.

Tekening meisje met vogelnest in het haar

Niemand die toen vertelde dat je de haren aan de bovenkant beter niet kunt verwijderen omdat dit blijkbaar de vorm weghaalt. Dus toen liep ik rond met ontploft-schaamhaar-zonder-vorm. Ik heb ermee leren omgaan en je zult het geloven of niet: de mannen in mijn leven hebben er nooit een probleem mee gehad en de douane heeft ook nooit moeilijk gedaan:-)

 

Maar... ik kan nog wel steeds vrouwen benijden die mooi gevormde boogjes boven de ogen hebben! Waarmee ik dus de rest van de vrouwelijke wereldbevolking bedoel. Echt, bij het uitdelen van wenkbrauwen heb ik helemaal achteraan in de rij gestaan. Sterker nog, na de laatste in de rij kwam er een heeeeeeele tijd niets en toen kwam ik.

 

Ik heb wel eens trucjes geprobeerd om ze in het gareel te pushen en dat houd ik ± 2 dagen vol. Dat is kort ik weet het, maar 10 minuten na het fixeren nemen ze hun oude model weer aan, dus frustrerend en verspilde tijd. Tijd die ik aan iets anders had kunnen besteden dus heb ik er nu vrede mee.

Tegenwoordig zijn allerlei kunstgrepen mogelijk, o.a. wenkbrauwen laten tatoeëren. Daar heb ik echt mooie voorbeelden van gezien maar a: ik durf dat niet, bang dat het mislukt en b: ik vind het te duur. Tevreden zijn met wat ik heb is dus goedkoper en aangezien ik een echte Hollandse ben houd ik op zijn tijd van goedkoop! Goed, tot zover mijn lichaamsbeharing want zoals ik al eerder zei: ik heb zo mijn grenzen;-)

Meer lezen

Ornament paars lila blauw

BewaarPin

Haren en wenkbrauwen

Reactie schrijven

Commentaren: 0