· 

GECARAMELLISEERDE UIEN, GEITENKAAS & PARMAHAM PIZZA

Pizza met parmaham en geitenkaas van Mary Berry

Dit recept is niet van mezelf, maar ik heb hem wel gemaakt, gefotografeerd én geproefd. En geef het met plezier door want: jammie, wat was ie heerlijk! Zoals al eerder gezegd verzamel ik recepten op Pinterest en regelmatig duik ik daar tussen want de volgende dag moet er toch gegeten worden nietwaar? Deze pizza komt van de pagina van Mary Berry. Ik heb een tijdje kookprogramma's gevolgd op 24Kitchen en zij was een van mijn favorieten. Ze is, zoals Wikipedia dat omschrijft: een Britse voedselschrijver en televisiepresentator. Plezierige vrouw om naar te kijken!

Goed, ik heb de Engelse tekst van het recept door de Google-vertaalmachine gegooid. Ik kan het zelf wel vertalen maar bij een hele lap tekst vind ik het makkelijker om Google het voorwerk te laten doen. Dat doet hij vrij goed maar ik ga er wel altijd met de 'stofkam' doorheen want van 'salade leaves' maakte hij 'geklede slablaadjes'. Persoonlijk denk ik dat dergelijke teksten beter zouden passen bij een heel ander soort blog;-) 

Mary Berry pizza met parmaham geitenkaas uien en balsamicoazijn

Op social media zie je bij recepten vaak wel 15 foto's. Allemaal van hetzelfde plakje cake of een bord erwtensoep.

 

Dat wil ik jullie niet aandoen, maar omdat ik altijd meerdere foto's schiet uit verschillende hoeken vind ik 3 plaatjes wel kunnen en is mijn blog niet zo kaal.

 

Per slot van rekening is het mijn bedoeling dat het water in je mond loopt (houd het vooral binnen!) en dat je niet kan wachten om het te gaan maken.

 

Deze pizza smaakt zoals geen andere door de combinatie van ingrediënten.

De uien moet je echt 15 minuten laten stoven. De balsamicoazijn en lichtbruine suiker erbij maken dat je bijna niet kunt wachten om het te proeven. Maar... geduld wordt beloond. Ik weet zeker dat je dit recept, eenmaal geproefd, op je chronische to-do-lijst zet!

HET RECEPT

GECARAMELLISEERDE UIEN, GEITENKAAS EN PARMAHAM PIZZA

DEEG

  • 250 g witte bloem, plus extra voor het bestuiven
  • 1 theelepel droge gist
  • 1 klein teentje knoflook, fijngesneden
  • ½ theelepel zout
  • 1 el olijfolie

TOPPING

  • 1 el olijfolie, plus extra voor besprenkelen
  • 2 uien, in dunne plakjes gesneden
  • 1 el lichtbruine (muscovado) suiker
  • 1 el balsamicoazijn
  • 200 ml passata, gekruid met zout en peper
  • 8 plakjes Parmaham
  • 200 g zachte geitenkaas
  • basilicumbladeren ter garnering

ZO MAAK JE HET

  1. Doe om het deeg te maken de bloem, gist, knoflook en zout in een kom. Voeg 150–175 ml water toe en roer met een houten lepel tot alles is gemixt en er een zacht deeg is gevormd. Stort op een met bloem bestoven oppervlak en kneed gedurende 10 minuten totdat een glad deeg is ontstaan
  2. Smeer een grote, schone kom in met olie, voeg het deeg toe en dek af met huishoudfolie. Zet op een warme plaats en laat het ongeveer 1-1,5 uur rijzen of tot het in omvang verdubbeld is
  3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak enkele minuten tot ze zacht worden. Dek af en laat 15 minuten zachtjes koken / stoven. Voeg de suiker en azijn toe, zet het vuur hoger en roer enkele minuten tot ze goudbruin zijn. Zet opzij om af te koelen
  4. Verwarm de oven voor op 220C / 240C, gasstand 8. Elke oven werkt anders dus houd het even in de gaten de eerste keer. Verwarm een grote bakplaat in de oven voor
  5. Stort het gerezen deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak en kneed het tot een bal. Het deeg is goed als het terugveert na zachtjes indrukken. Duw het deeg met je vingers of knokkels tot een cirkel van ongeveer 30 cm met iets dikkere randen om de korst te vormen
  6. Plaats de basis op het bakpapier. Verspreid de passata over het deeg, bestrooi met de gekookte uien, de Parmaham (eventueel in stukken gescheurd) en eindig met klodders geitenkaas. Schuif op de voorverwarmde bakplaat en bak 12-15 minuten, of tot alles goudbruin is en het deeg gaar
  7. Garneer met basilicumblaadjes, besprenkel met wat olijfolie en serveer eventueel met een salade

EET SMAKELIJK!

Meer recepten

BewaarPin

Blog met humor over reizen, kat, eten, recepten, foto's

Reactie schrijven

Commentaren: 0