· 

TO SPEEL OR NOT TO SPEEL

Kater-ligt-op-de-grond-en-gaapt

Dat mijn kater niet de meest speelse is heb ik al eens verteld. In dit blog laat ik een aantal foto's zien die ik heb geschoten tijdens een 'spelsessie'. De kans is aanwezig dat je aan het eind van dit verhaal in een diepe slaap bent gezonken, ongeacht of het nou ochtend is, middag of avond. Op zijn minst zal je heel zen zijn...

Verreweg de meeste katten beginnen gewoon te dollen en hebben vaak ook hun vaste momenten waarop ze ineens gaan rennen en jagen. Zo niet dit heerschap. Ik denk dat het sterk afhankelijk is van de mate van luiheid van de dag. Ik meen te weten wanneer een actief moment eraan zit te komen en daar probeer ik op te anticiperen, met de nadruk op 'probeer'.

Zwarte kater ligt op de grond

Mijn Jochie heeft maar 2 ingebouwde wekkers: de eetwekker en de slaapwekker. Alles wat daar tussenin gebeurt is mooi meegenomen. Is toeval. Is waarschijnlijk zelfs per ongeluk. Deze knapperd kent geen 'voorbedachte rade', het zit gewoon niet in hem.

 

Dus soms, als ik vermoed dat hij zin heeft in spelen, ga ik rustig op de grond liggen en probeer zijn aandacht te trekken. Kijkt hij na 5 minuten nog steeds stoïcijns de andere kant op dan weet ik dat ik het wel kan schudden. Ik blijf wel paraat met mijn camera want je weet maar nooit: hij heeft het wel gepresteerd om zomaar in volle actie uit te barsten toen ik net de moed had opgegeven en in de keuken verdween. En aangezien dergelijk tornado-achtig gedrag meestal hooguit 30 seconden duurt ben ik chronisch te laat om het te vereeuwigen:-(

 

Dit was dus zo'n moment. Hij wilde niet spelen maar keek wel waaks uit de oogjes, een beetje 'boevig' zoals ik dat dan noem. Alsof hij ter plekke bedacht wat voor rottigheid hij eens uit kon halen. Ben je er klaar voor want je zult doodmoe zijn na het lezen!  

OKÉ, ACTIE!

Zwarte kater speelt met balletje

En ja hoor, het kleine gekleurde balletje had zijn aandacht. Wel 1 hele minuut. Herstel, 2 minuten. Vanaf mijn stoel wachtte ik geduldig af. Ter verdediging van mijn kater merk ik op dat het zonnetje wel heel erg lekker warm naar binnen scheen en dat bevordert het tempo ook niet echt natuurlijk!

 

Nadat ik wakker schrok lag het mannetje nog steeds in dezelfde houding. O gelukkig, ik heb nu 3 foto's, daar mogen nog wel een paar in volle actie bij. 15 Minuten later bedenk ik dat ik maar eens koffie ga maken.

Kater-speelt-met-balletje

Hij heeft bewogen!!! Ik raak bijna in de stress... als dit maar goed gaat! Maar het slimme dier heeft gewoon bedacht dat het een superzacht balletje is waar je lekker tegenaan kan liggen. Ook niet zo vermoeiend!

 

Ik heb nog geen koffie gezet want mijn voorgevoel zegt me dat het nog niet klaar is voor vandaag. Ik offer me op en blijf zitten. 

 

10 Minuten later besef ik dat ik in het zonnetje zit te knikkebollen. Geen paniek, de tijger ligt nu zelfs hartstochtelijk te snurken. Oké, camera weer in de aanslag!

ACTIE?

Zwarte kater met speeltjes

Mijn volhardendheid wordt beloond want hij slaapt toch niet zo diep als ik dacht, heeft enigszins bewogen en jongleert inmiddels met een balletje op zijn kop. Zó knap! Ik moet me inhouden om niet luid te applaudisseren want dan is de magie van het moment natuurlijk weg.

 

Op het puntje van mijn stoel wacht ik op wat gaat komen. De koffie moet ik nog maar even uitstellen. Alhoewel..., nee definitief: ik kan best even zonder. Dit is veel belangrijker! En terwijl ik langzaam afkick van mijn cafeïneverslaving bespeur ik weer enige beweging... 

Kater ligt op de grond

Oké, deze blik ken ik! Die betekent zoveel als: 'Ik doe alsof ik nog slaap maar ondertussen heb ik je echt wel in de gaten met je camera dus no way dat ik ga bewegen'.

 

Vanuit de keuken roept mijn koffiemok of ik zijn leegte wil komen opvullen en de verleiding ís aanwezig, eerlijk is eerlijk;-) Maar ik ben sterk!

 

Ik geef het nog een paar minuten. Ik bedoel, Jochie is nu aan het sporten en dat gebeurt niet zo vaak dus ik moet het echt van deze momenten hebben om wat leuke foto's te maken.

AFTER ACTIE

Kater wast zijn vacht

En wat doe je na het sporten? Juist, je gaat lekker onder de douche! Op zijn 'kats' betekent dit dat er een uitgebreide wasbeurt dient plaats te vinden. Elke haar weer op zijn oorspronkelijke plek want het personeel is gek op hem zoals hij is en dat wil hij graag zo houden;-)

 

Ik zit inmiddels (nog steeds koffieloos) te stralen van verliefdheid. Bij mensenmannen heb ik dat nooit gehad: na zoveel jaren nog steeds dagelijks superverliefd zijn. Geen mensenman heeft me ooit zomaar bij mijn koffie weg kunnen houden maar deze bink wel!

Kater met kop op kussen

Zo, na gedane arbeid is het goed rusten. Het kussentje wordt gebruikt waar hij vindt dat het voor bedoeld is. Relaxen! Het was weer hard werken vandaag en als je dan bovendien ook nog wordt gestalkt door een paparazza is dat een regelrechte aanslag op je energie (én privacy;-) natuurlijk!

 

Ik weet dat dit het moment is dat hij in de snooze-stand gaat en er op vertrouwt dat zijn eetwekker hem op tijd laat weten wanneer hij weer een lichamelijke inspanning moet leveren. Het is echt niet zo makkelijk om een verwende kater te zijn hoor!  

SLAAP JE AL?

 

Meer Kater

BewaarPin

Zwarte-kater-speelt

Reactie schrijven

Commentaren: 0