· 

WAT NOU WEER?

Zwarte kater ziet zichzelf in muurschildering

Mijn zwarte mannetje heeft het volgens mij best naar zijn zin. Sinds hij mijn huis geclaimd heeft purrrr't hij meestal tevreden en is af en toe ook genegen om me een kopje te geven. Maar, zoals ik al eerder schreef: verder is hij zo avontuurlijk als een lege schoenendoos. Voor personeel dat graag fotografeert is dat dodelijk saai natuurlijk! Maar daar hebben we wat op gevonden!

Zwarte kater op vensterbank in de zon

Kijk, zoals hij hier ligt kan je hem meestal uittekenen. Horizontaal. Maar dat kan hij dan wel weer in diverse standjes: bij koud weer opgerold met een doorsnede van 35 cm in zijn mandje maar bij warm weer is ie bijna een meter lang, staart meegerekend. Als hij dan af en toe alle drie de de kuitjes strekt nóg langer! Dus wat doe ik om hem te activeren? Ik digitaliseer hem gewoon. Hoe doe ik dat?

 

Photoshop. Mijn lust en mijn leven. Mijn passie, mijn grote hobby, mijn ik-kom-er-'s nachts-mijn-bed-voor-uit liefhebberij. En mijn redding wat betreft mijn lieve, aanhankelijke, knappe maar o zo rustige Jochie. Dus als hij niet actief is dan máák ik hem actief! En hij zelf? Hij zit vaak bij mijn computer en dan zié ik hem denken: 'Wat heeft ze nou weer gemaakt!'

DE BOEL BELAZEREN

Kater met klaproos in zijn bek

Nou ja, belazeren... Aanpassen vind ik beter klinken. Photoshop geeft me de gelegenheid om dingen te maken die normaal gesproken niet zouden lukken. Die klaproos had hij nooit in zijn bekje gehouden hoor;-)

 

Dus maak ik veel foto's van mijn kereltje, tenzij hij zich uit de poten maakt want hij lijkt verlegen te worden van poseren. Af en toe 'blader' ik de foto's door en dan komen de ideeën vanzelf. Het is maar goed dat ik inmiddels een flink archief heb aangelegd. Je wil niet weten hoe vaak ik een foto wilde maken van deze vent in een geweldige pose en dat hij hem ineens peerde!

Kat op vensterbank moet hard lachen

Dus doe ik het met wat ik heb: simpele foto's, Photoshop en een heleboel fantasie. Daar moet ik toch ver mee komen lijkt me!

 

Ik moet trouwens altijd opletten hoe ik foto's maak, want een zwarte kat is niet het meest ideale object om te 'schieten'. Je wit toch dat hij een beetje fatsoenlijk uit de verf komt en niet als een pluk zwart haar met twee hoektandjes;-)

 

Over tandjes gesproken: ik vind ze zo schattig! Zó piepklein! En zó scherp...;-)

KEYBOARD KAT

Jochie is net als ik gek-op-de-Mac. Daar ben ik heel blij mee want menig relatie is stukgelopen op een hobby. Wij hebben dat niet; hij en ik kunnen uren achter (of voor zo je wilt;-) het scherm zitten/liggen. Vaak zit ik niet meer lekker als hij ligt. Je snapt wel waarom zeker?

Kater Jochie slaapt voor pc
Kater ligt op tablet voor de mac

Meestal ligt hij in zijn mandje naast de computer te slapen, maar ineens wil hij dan voor mij liggen en het liefst op mijn Wacom of toetsenbord. De Wacom is een vervanger van een muis; je werkt met een 'pen' op een soort tableau (tablet). Als hij aanstalten maakt om dit plekje in te nemen dan heb ik geleerd binnen 1 seconde het volgende te doen: OWIMBB, PVW en TBB. (Opslaan Waar Ik Mee Bezig Ben, Pen Veilig Wegbergen en Toetsenborden Buiten Bereik). Ik heb al eerder verteld dat hij toetscombinaties kent die niet zomaar door mij terug te draaien zijn:-(

MIJN KAT IS KONING

Mijn kat is koning

Dat behoeft enige uitleg denk ik? Kijk, ík ben belangrijk hier thuis maar er is er één die belangrijker is. Juist, dit heerschap hier. Waarom? Omdat ik hem in huis heb genomen. Ze zeggen wel: 'Een kat kiest zelf zijn baas', maar als de baas niet wil heeft de kat niks te kiezen. Simpel.

 

En omdat ik hem zeker wel wilde, heel graag zelfs, heb ik goed voor hem te zorgen. Eten, drinken, toiletje, liefde, aandacht en, niet onbelangrijk, de dierenarts. Ook als hij niets mankeert krijgt Jochie eenmaal per twee jaar een APK-keuring.

 

Zonde van het geld? Daar denk ik anders over. Een dier kan niet praten. En ook al observeer ik hem altijd goed, een kat laat nou eenmaal niet snel zien dat hij pijn heeft. Dus behandel ik hem als een vorst. Wat dan weer makkelijk is met Photoshop want poseren met een kroon op? Never dat ik dát voor elkaar had gekregen!

 

Trouwens, voorkomen is beter dan genezen. Je kunt door zo'n APK-tje er tijdig bij zijn mocht er toch iets aan de hand zijn. En daar kan je dan eventueel weer centjes mee uitsparen, door erger te voorkomen:-) 

Op het moment van schrijven ligt hij opgerold in zijn mandje, in diepe slaap. Straks, voor ik het avondeten ga klaarmaken roep ik hem als zijn hapje klaar staat. Dan komt er zowaar wat beweging in en kijkt hij over de rand van zijn bedje met halve Garfield-oogjes die verontwaardigd blikken: 'Wat nou weer?' Maar ik hoef maar een keer te vragen: 'Heb je honger in je buik?' en hij is de snelste kat ter wereld. Dan kunnen wij, ik al kokend en hij al smakkend, ons geluk niet op. We hebben het goed samen!

Zwarte kater Jochie op tv

Meer kat;-)

Pin voor later

Zwarte kater ziet zichzelf in muurschildering

Reactie schrijven

Commentaren: 0