· 

ZOET(E) AARDAPPELPANNETJE

Zoete aardappelschotel

Zoete aardappelen, eieren, feta, mayonaise en Harissa: loopt het water al in je mond? Dit is weer een super simpel en snel te maken recept. Ik heb al eens verteld dat de zoete aardappel voor mij een volwaardige vervanger is van gewone aardappel. De smaak is anders, maar die vind ik juist heerlijk. Hoe lekker ik de gewone aardappel ook vind, de zoete heeft mijn voorkeur!

Van een gerecht als dit zou ik makkelijk 2 volle borden kunnen eten en weet je wat? Zoete aardappel ís helemaal geen aardappel, het is klinkklare groente! Nou dan, laat maar doorkomen die 2 borden:-D 

 

En wat is Harissa? Harissa is een Noord-Afrikaanse hete rode saus, die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, en die wat weg heeft van sambal en chilisaus. Hij wordt vooral in Noord-Afrikaanse landen gebruikt bij de bereiding van soepen, couscous, deegwaren, rijstgerechten en merguez (met dank aan Wikipedia).

 

Zelf gebruik ik regelmatig Harissa. Een schepje door (Griekse) yoghurt maakt zonder verdere toevoeging een heerlijk sausje voor bijvoorbeeld shoarma of gehaktballen.

 

Het recept zegt genoeg te zijn voor 1 tot 2 personen maar als je net als ik een lekkere eter bent, dan zou ik het op 1 persoon houden;-) Dit recept heb ik gevonden op de website van Pauline.

HET RECEPT (1 tot 2 personen)

ZOET(E) AARDAPPELPANNETJE

Ingrediënten zoete aardappelschotel

INGREDIËNTEN 

 

Zelf werk ik niet zo vaak met verse kruiden. Ik zet tussen haakjes erachter wat ik gebruikt heb.

  • ± 300 gr zoete aardappelen
  • 2 eieren
  • 50 gr feta
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el verse, fijngehakte peterselie (1/2 el gedroogde peterselie)
  • 5 fijngehakte muntblaadjes (1 flinke tl gedroogde munt)
  • 3 el mayonaise (1 el mayo en 2 el yoghurt)
  • 1 el melk
  • 1/2 tl Harissa of naar smaak (1 1/2 tl)😅
  • zout en peper
  • olie of boter om in te bakken
Zoete aardappelen bakken
Zoete aardappel pannetje

ZO MAAK JE HET

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van ± 1 cm
  2. Snijd de feta in blokjes in hetzelfde formaat
  3. Aardappelblokjes 2 min. voorkoken, afgieten en uit laten wasemen
  4. Boter of olie in koekenpan verhitten en aardappelblokjes toevoegen
  5. ± 3 min. op hoge temperatuur bakken
  6. Voeg komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog 2 min.
  7. Zet de hittebron laag en voeg nu de feta en 3/4 van de munt en peterselie toe
  8. Roer dit door elkaar en breek de eieren erover
  9. Verdeel het ei een beetje en leg een deksel op de pan
  10. Als het ei net gestold is kan de hittebron uit
  11. Roer de Harissa door de mayonaise en voeg wat melk toe om de saus wat dunner te maken
  12. Het gerecht kan nu op de borden (of 1 bord;-) besprenkel de Harissa-mayonaise erover en tot slot de rest van de munt en peterselie

EET SMAKELIJK!

Zoete aardappel gerecht met feta, harissa, ei en kruiden

BewaarPin

Recept zoete aardappel pannetje

Reactie schrijven

Commentaren: 0